Alt vores håndlavede danske keramik er lækkert, men det kan være lidt svært adskille de to begreber: "small batch" og "unika". Det er hverken et udtryk, der direkte siger noget om designet eller kvaliteten. Det handler mere om, hvor unik den pågældende keramik er. Nogle keramik-vaser laves der måske flere ensartede af og andre er måske vidt forskellige fra alle andre.
 

Small batch keramik - kort fortalt

"Small batch" keramik, som er fremstillet i meget begrænsede serier af gangen. 
Glasur, form og brænding ved small-batch keramik er altid lidt forskelligt.
Alle produkterne er håndlavede, men modsat vores unika-keramik bestræber man sig med de små serieproduktioner efter, at ramme samme form, farve og look hver gang. Man g"enbruger" glasurer og brændingsprogrammer for at opnå ensartethed, men keramikken vil altid variere i udseende. De små uperfektheder er en charmerende påmindelse om, at det er dansk og håndlavet.
Bare rolig, alt keramik bliver kvalitetstjekket for at sikre, at du får de bedste produkter.
 
Noget, men ikke alt, Small Batch keramik er meget uens, ligesom Wauw Design's Pastello kopper. Disse kopper er alle formstøbte, men dobbeltglaseringen (sammen med andre faktorer) gør, at produkterne er umulige at lave ens hver gang. Selvom udfaldet varierer en smule, så er farverne altid meget identiske.
 

Unika keramik - kort fortalt

"Unika", eller "one of a kind", keramik adskiller sig bevidst fra beslægtede produkter.markant frasom er fremstillet i meget begrænsede serier af gangen.

Du finder måske noget der minder om, men aldrig noget der er helt magen til.

 

Fordi produktet er en del af en ensartet serie, er det ikke sikkert at produktet du modtager er identisk med det på billederne. Det vil altid være meget tæt på, men forskelligheder er uundgåelige.

Der er forskellige grader af "unika", her er et par eksempler:
Wauw Design's "Crystal" vaser er formen altid meget ensartet, men til gengæld er glasuren og overfladen vidt forskellige fra vase til vase. 
Mia Lindbirk Handmade's Yorokobi-figurer er altid meget forskellige i både udformning, størrelse og farve/struktur (glasur). Vaserne fra Mia er typisk mere ensartede i formen, men stadig vidt forskellige i glasuren.
 

.. hvad er så bedst?

Alt vores keramik er i samme høje kvalitet - funktionel værdi, materialer og holdbarhed er derfor identisk. Hvilken type af keramik man foretrækk
Der er typisk forskel på prisen- Forskel på pris, ensartethed og dermed også unikhed

Der jo lækkert at have unikke sager i sin bolig, som ingen andre har. Giver man en gave, så er det også til stor glæde for modtageren at man nøje har udvalgt designet  - og ikke "bare" taget en mere regulær vare.
 
Man kan sige, at den designmæssige værdi af unika-keramik kan være højere, hvorfor prisen også kan være lidt højere end ved Small Batch.
 
Der er også forskel på, hvornår de forskellige typer af keramik er mest passende.
 
Design er subjektivt. Smag er individuelt. Vi har håndplukket det design som vi bedst kan lide, og det syntes vi også du burde. Særligt keramik er meget individuelt, da man tit har forskellige præferencer for formsprog, farver, størrelser og struktur.
Du kan se alt vores keramik her.